Computer

Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM

De Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM is de meest krachtige Raspberry Pi ooit! De basisvorm en formaat zijn hetzelfde als het voorgaande model (Raspberry Pi 3B+) Je kunt het board dus gewoon in je oude projecten plaatsen. Let wel op! Je hebt een andere voeding en HDMI kabel nodig. Zoals altijd is de software backwards compatibel gebleven. Maak je iets op de Raspberry Pi 4? Dan kun je het ook op de oudere modellen gebruiken! Bestel nu de Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM en ga morgen al aan de slag!

8GB RAM

RAM staat voor werkgeheugen. De Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM komt dus met 8GB werkgeheugen. Dit betekent dat je super veel processen tegelijk uit kunt voeren. Naast veel verschillende werkprocessen kun je ook enkele zware werkprocessen uitvoeren. Dit maakt de Raspberry Pi 4 8GB RAM dus echt uniek! Om te vergelijken de voorganger van der Raspberry Pi 4 (de 3B+) kwam met slechts 1GB werkgeheugen. Dit board was toen der tijd razend populair. Echter was dit board wel traag. De Raspberry Pi 4 model B serie kwam in eerste instantie met 1GB RAM, 2GB RAM & 4GB RAM. Inmiddels heeft de Raspberry Pi foundation de 1GB RAM variant verwisseld voor de 8GB RAM versie. De Raspberry Pi 4 8GB RAM kost momenteel €89,95 inclusief BTW.

Raspberry Pi OS besturingssysteem

De meest gebruikte software voor de Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM is Raspberry Pi OS. Voorheen heette deze software Raspbian. Dit is de officiële software voor de Raspberry Pi boards. De eerste versie is uitgebracht in 2012 en het wordt meerdere keren per jaar geüpdatet. De software is volledig gratis, alle functies zijn voor iedereen toegankelijk. Raspberry-Pi OS wordt geleverd met meer dan 35.000 pakketten. Deze zijn voor gecompileerd, maar nog niet geïnstalleerd. Je kunt zelf aangeven welke pakketten je allemaal wilt installeren. Met de Raspberry Pi OS krijg je een standaard desktop interface vergelijkbaar met Windows of Apple. Je kunt internetten, tekst bestanden aanpassen, media afspelen en nog veel meer. Je schrijft het besturingssysteem naar een Micro-SD kaart. Alle dingen die je doet op de Raspberry Pi worden hier ook op opgeslagen. Als je de Micro-SD kaart in een andere Raspberry Pi plaatst kun je weer verder waar je gebleven was. Zo kun je ook meerdere besturingssystemen op verschillende Micro-SD-kaartjes schrijven. Je hoeft het Micro-SD-kaartje, maar te vervangen en je Raspberry Pi heeft een andere functie.

Raspberry Pi 4 model B 8GB RAM aansluiten

De Raspberry Pi 4B 8GB RAM komt met Gigabit Ethernet. Het board komt ook met onboard draadloze netwerken zoals WiFi en Bluetooth. Hierdoor kun je de Pi bijna overal in huis of op kantoor gebruiken.

De Raspberry Pi 4B komt nu ook met 2X USB 3.0 & 2X USB 2.0 poorten. Op deze USB poorten kan je bijvoorbeeld een toetsenbord en muis aansluiten.

Net als bij de Raspberry Pi 3B+ zijn er 40GPIO pinnen op het board aanwezig.

GPIO staat voor General Purpose Input/Output. Dit houdt in dat de Pin geen specifieke functie heeft. Normaal gesproken hebben Pinnen een specifiek doel zoals het versturen van een signaal of juist het ontvangen van een signaal. Een GPIO Pin is aanpasbaar en kan worden bestuurd door software.

De 2-lane MIPI DSI display, 2-lane MIPI CSI camera en de 4-pole audio poort zitten nog steeds op dezelfde plek.

Nu starten met de Raspberry Pi 4 8GB RAM

Kun je niet wachten om te starten met de Raspberry Pi 4 8GB RAM? Bestel deze dan nu bij Elektronica Voor Jou! Elektronicavoorjou.nl is de specialist op het gebied van Raspberry Pi, Arduino, Micro:bit en andere educatieve / hobby elektronica!