Cisco
Computer

Cisco: een wereldspeler op het gebied van hardware

Het Amerikaanse bedrijf Cisco Systems Inc. Is een multinational en een van de topspelers op het gebied van hardware voor netwerkoplossingen. Denk hierbij aan routers en DNS-verbindingen. Daarnaast richt het bedrijf zich op meer moderne en actuele technische oplossingen, waarbij hardware en software bij elkaar komen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals ‘the internet of things’, waarbij apparaten aangesloten zijn op het internet.

Bedrijf

De geschiedenis van Cisco

Cisco, een van de grootste netwerkbedrijven ter wereld, werd in 1984 opgericht door twee ingenieurs van de beroemde Stanford universiteit. De oprichters waren pioniers op het gebied van LAN; lokale netwerkoplossingen. In 1990 ging het bedrijf naar de beurs en had een marktaandeel van ruim 224 miljoen dollar. Tien jaar later, in 2000, was het bedrijf meer dan 500 miljard dollar waard. Onderwijl incorporeerde Cisco tal van kleinere technologiebedrijven, die gespecialiseerd waren onder andere DNS-verbindingen. Een van de dingen waar Cisco zich naast hardwareoplossingen zoals routers, in specialiseert, is domeinbeveiliging.

Pentest

Een veilig netwerk volgens The Networkers

Een van de redenen waarom Cisco zo’n grote, bekende leverancier is, is omdat zij veiligheid belangrijk vinden. Dit doen zij bijvoorbeeld door een goede firewall te leveren. Voor The Networkers is veiligheid ook een ‘number one priority’. Zeker nu de eisen aan de bescherming van (persoons)gegevens door nieuw ingevoerde wetgeving zo belangrijk is.

De voordelen van een goede firewall

Hierboven werd het al even aangestipt; veiligheid garandeer je mede door een goede firewall te gebruiken. Cisco integreert hardware (de router) met de software om te komen tot een hoogwaardige bescherming in de form van een effectieve firewall. Op die manier houd je dreigingen buiten je netwerk en blijven je klant- en bedrijfsgegevens veilig. Een goede firewall of een goed beveiligd netwerk, is zelfs een van de voorwaarden om te voldoen aan de richtlijnen van de nieuwe veiligheidswetgeving; de AVG.