verkoop
Zakelijk

Amazon uitbesteden?

Sinds een paar jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen winkel. Naast dat ik een fysieke winkel met personeel heb, wil ik ook graag de producten in mijn winkel online aanbieden en verkopen. Dit wou ik doen via Amazon. Helaas bleek ik hiervoor al snel niet genoeg kennis voor in huis te hebben. Ik had wat research gedaan op het internet, maar helaas was ik daar niet veel wijzer van geworden. Wat ik wel wist is dat het me veel tijd zou kosten en omdat ik meestal zelf in mijn winkel sta, kwam ik er al snel achter dat ik daar helemaal geen tijd voor zou hebben. Na nog wat meer rondgezocht te hebben, leek Amazon uitbesteden de beste oplossing te zijn.

uitbesteden verkoop

Waarom uitbesteden?

Amazon is wereldwijd haast wel de bekendste webwinkel en sinds kort is Amazon ook in Nederland beschikbaar. Door de komst van Amazon in Nederland werd ik meteen ontzettend enthousiast. Voor mijn winkel bleek het al snel een goede mogelijkheid te zijn waar ik mijn producten online op aan kon bieden. Want wanneer ik mijn producten op Amazon aan zou bieden, zou ik een veel groter bereik kunnen krijgen. En dat zou weer heel gunstig zijn voor mijn winkel en de omzet. Vol enthousiasme was ik op onderzoek uitgegaan, ik was heel benieuwd wat de mogelijkheden voor mij en mijn bedrijf zouden zijn. Tijdens het opzoeken van informatie op het internet was ik al snel tegen een probleem aangelopen. Het zat namelijk allemaal veel ingewikkelder in elkaar dan dat ik in eerste instantie had verwacht. En daarnaast had ik ook geen idee hoe dit werkte. Online waren er wel genoeg instructies en tips te vinden over hoe je dit als ondernemer kan doen, maar dat was allemaal vrij veel. En wanneer je je producten aanbiedt op zo’n groot platform, dan wil je natuurlijk wel dat dit goed gebeurd en dat de resultaten die je er uiteindelijk mee krijgt ook goed zullen zijn. 

Al snel was ik er achter gekomen dat er ook erg veel tijd in het verkopen van producten op Amazon kan gaan zitten. Er zou veel meer bij komen kijken dan ik in eerste instantie had verwacht. Want naast dat je alleen je producten op het platform zet, moet je ook de prijzen van andere in de gaten houden en je eigen prijzen hierop aanpassen, moet je e-mails beantwoorden die je van klanten binnen krijgt, moet je de voorraad bijhouden en daarnaast ook nog eens facturen versturen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om Amazon marketing te doen om zo meer te verkopen. Bij het verkopen op Amazon komt dus heel veel kijken, wanneer je hier hulp bij krijgt zou dat dus al een hele opluchting kunnen zijn. 

Wat zijn de voordelen?

Wil je je producten gaan verkopen op Amazon? Dan kan hier dus erg veel tijd in gaan zitten. 

Ik heb een eigen winkel en naast dat ik daar vaak ben, moet ik ook veel zaken regelen en doen waar ook veel tijd in gaat zitten. Daardoor realiseerde ik me dat ik waarschijnlijk niet genoeg tijd over zou hebben om me volledig te kunnen richten op het verkopen op Amazon. Uiteindelijk heb ik advies gevraagd bij kennissen die ook een eigen winkel hebben en via Amazon verkopen. Zij gaven mij de tip dat Amazon ook uitbesteed kan worden. Dit leek al snel de perfecte oplossing te zijn. Al mijn zorgen zouden me uit handen genomen worden zodat ik, als ondernemer, veel tijd kan besparen en deze tijd vervolgens kan gebruiken voor zaken die belangrijk zijn voor mijn bedrijf. Op internet had ik het een en ander gevonden over uitbesteden. Door uitbesteden zou het resultaat van het verkopen ook een stuk beter zijn dan wanneer ik er zelf mee aan de slag was gegaan. 

Waar kan je het uitbesteden?

In mijn zoektocht naar het uitbesteden van Amazon ben ik bij DGOC terecht gekomen. Voor mij was het nogal een stap om zoiets uit te laten besteden. Want naast dat iemand vol bezig zou gaan met mijn bedrijf en met het verkopen van mijn producten, kost het natuurlijk ook geld. Ik heb met DGOC contact opgenomen om meer informatie te krijgen en zij hebben mij uitstekend geïnformeerd. Ze snapten dat het nogal een stap was voor een ondernemer en dat het spannend kon zijn, maar ze verzekerden mij ervan dat het resultaat zeker niet tegen zou vallen. Ik werd compleet gerustgesteld toen ik hoorde dat mensen die veel ervaring hebben met Amazon en hier al een aantal jaar werkzaam in zijn, voor mijn bedrijf bezig zouden gaan. Door de ervaring die deze medewerkers hebben zijn zij gespecialiseerd geworden met Amazon en kunnen hier andere bedrijven in allerlei opzichten goed mee helpen. Met allerlei onderdelen van Amazon kunnen ze andere bedrijven ondersteunen. Van het beheren van advertenties tot het volledig overnemen en managen van het complete account. 

Het uitbesteden kost natuurlijk geld, dat was ook een beetje een ding waar ik een mee zat. 

Het zal nogal een investering zijn terwijl ik van tevoren niet zou weten hoe de resultaten hiervan zouden zijn. Gelukkig heeft DGOC verschillende pakketten, zodat er bij elke wens en bij elk budget wel iets past. Uit hoeveel onderdelen het pakket bestaat, verschilt per pakket. Maar over het algemeen kan je veel uit elk pakket halen, elk pakket zal dus positief uitpakken voor je Amazon verkopen. 

Wat zijn de resultaten?

Al vond ik het eerst nog spannend en was ik nog een beetje sceptisch, uiteindelijk ben ik heel blij dat ik ervoor heb gekozen om Amazon uit te besteden. Er werd gezegd dat ik al binnen een aantal dagen goede resultaten kon verwachten. Hier probeerde ik niet al te hoge verwachtingen voor te hebben zodat het niet tegen kon vallen en uiteindelijk bleken de resultaten beter te zijn dan ik had verwacht. Op korte termijn zijn er goede resultaten geboekt en zijn er meer producten verkocht dan voorheen. DGOC heeft me erg goed geholpen en door hun goede werk en inzet heeft mijn bedrijf veel producten weten te verkopen en daardoor hebben we meer omzet gekregen. Omdat ik dit graag vast wil houden blijf ik zeker klant bij DCOG en zo zit ik ook al te overwegen om een groter pakket te nemen om nog betere resultaten te krijgen. Het uitbesteden van Amazon bleek een goede keuze te zijn geweest en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Nu weet ik dat mijn winkel op Amazon goede resultaten blijft behouden en dat terwijl ik er zelf niet naar om hoef te kijken. Het uitbesteden heeft me erg veel tijd en energie bespaard, die ik weer in mijn eigen bedrijf heb kunnen stoppen.