Algemeen,  Zorg

Alles onder controle dankzij een cursus bedrijfshulpverlening

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het welzijn van je personeel. Jij moet ervoor zorgen dat zij hun werk op een veilige manier kunnen doen. Misschien weet je zelf wel wat je moet doen als er calamiteiten optreden, maar dat betekent nog niet dat zij dit ook weten. Stel dat er iets gebeurd en jij niet aanwezig bent? Dan wil je niet op je geweten hebben dat er slachtoffers vallen. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig voorkomen door jouw werknemers een cursus bedrijfshulpverlening aan te bieden. Tijdens zo’n cursus leren ze hoe ze moeten omgaan met calamiteiten. Dit biedt jou als werkgever veel rust en zekerheid.

 

Wat leer je bij een cursus BHV Breda?

Een tweedaagse cursus bedrijfshulpverlening kun je op meerdere plaatsen volgen. Er zit altijd wel een trainingslocatie bij jou in de buurt. Gewoonlijk bestaat de cursus uit twee gedeeltes: theorie en praktijk. Tijdens het theoriegedeelte krijg je les van goedopgeleide vakdocenten. Tijdens het praktijkgedeelte ga je zelf aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Je gaat naar een ruimte die precies lijkt op jouw normale werksituatie. Dit kan een kantoor zijn, maar ook een winkel of een tankstation. Vervolgens worden bepaalde rampscenario’s gesimuleerd en moet jij als cursist op de juiste manier ingrijpen. Het kan zijn dat je een brand moet blussen of een slachtoffer moet reanimeren. Maar je zult ook leren hoe je mensen uit een gebouw moet evacueren.

 

Naar huis met een diploma bedrijfshulpverlening

Na het afronden van de cursus BHV Breda moeten alle deelnemers een examen afleggen. Hier kunnen ze laten zien of de kennis is blijven hangen. Als de deelnemers voor dit examen slagen ontvangen ze een diploma bedrijfshulpverlening. Dit diploma is geldig gedurende een jaar. Hierna moet een herhalingstraining worden gevolgd om het diploma te mogen behouden.